HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Ofisi Açmak

Aile Danışmanı Ofisi Açmak
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile Danışmanı Ofisi Açmak

Aile danışmanı ofisleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı ofislerdir. Bu nedenle aile danışmanlığı ofisleri açılması için 2012 yılında yayınlanan ve geçerliliğini koruyan ‘Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışmanı merkezleri Yönetmeliği’nde yer alan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Kişilerin aile danışmanlığı ofisi açmadan önce bu yönetmelikte yer alan bilgileri mutlaka incelemeleri gerekir. Bunun yanı sıra bulundukları il ve ilçe Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden de bilgi alınabilir.

Aile Danışmanlığı Ofisi Nasıl Açılır?

Aile danışmanlığı ofisi açmak için öncelikle aile danışmanlığı sertifikasına sahip olunması gerekir. Aile danışmanlığı aile ve çiftler arasında meydana gelen çeşitli problemlerin düzeltilmesini sağlamak amacı ile sunulan terapilerdir. Aile üyeleri arasında meydana gelebilecek problemler sadece kişileri değil tüm aileyi etkisi altına alır. Bu nedenle problemin çözülebilmesi de aile üyelerinin ve çiftlerin birlikte katıldıkları terapiler ile mümkün olur. Bu toplu görüşmelerden önce kişiler ile yalnız seanslar da gerçekleştirilebilmektedir. Bu alanda bilgi alınması için profesyonel bir şekilde eğitim veren kurumlardan eğitim alınması çok önemlidir.

MEB ya da üniversitelere bağlı olan kurumların düzenlediği kurslara katılarak aile danışmanlığı sertifikasına sahip olunabilir. Merkez açmak için mutlaka gerekli olan bu sertifikayı alırken kurumun MEB ya da üniversiteye bağlı olmasının bir farkı yoktur.

Aile danışmanlığı merkezlerini iki aile danışmanı ya da bir aile danışmanı ve bir meslek elemanı açabilir. Bu merkezlerde büro, temizlik ve teknik işleri yürütmek için en az 1 kişinin bulunması gerekir.

Aile Danışmanlığı Ofisi Açmak İçin Gerekli Belgeler

Aile danışmanlığı ofisi için bazı belgelerin sunulması gerekir. Bu belgeler aşağıdaki gibidir.


Bu belgelerin sunulması ve şartların sağlanması durumunda aile danışmanlığı ofisi açılabilir.