HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanı Olmak İçin Mezuniyet Şartı Nedir?

Aile Danışmanı Olmak İçin Mezuniyet Şartı Nedir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanı olmak i̇çin mezuniyet şartı

 

Aile danışmanı olmak isteyen bireylerin genel olarak hangi şartları karşılamaları gerektiği değerlendirildiğinde, ilk olarak mezuniyet gerekliliği akla gelir. Bu çerçevede, aile danışmanı olabilmek için lisans derecesine veya belirli bir sertifikaya sahip olmak önemlidir.  Aşağıda hem danışmanlık hizmeti vermek için hangi okuldan mezun olunması gerektiği hem de diğer şartları inceleyebilirsiniz.

 

Aile danışmanı; hemşirelik, tıp, psikoloji, sosyoloji ve rehberlik gibi bölümlerden lisans diploması almak durumundadır. Bu alanlardan mezun olan kimselerin lisans eğitimleri sonrasında meb ya da yök tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılarak sertifika almaları gerekir. Sertifika alan kimseler aile danışmanı olarak hizmet vermeye başlar. Peki, danışmanlık hizmeti için sadece sertifika mı almak gerekir?

 

Aile danışmanlığı hizmeti sunmak adına sertifikanın yanı sıra yüksek lisans eğitimini ‘aile danışmanlığı’ alanında bitirmiş olmak da yeterli bir şart olarak kabul edilmektedir. Bu sayede danışmanlar bir ofis açarak ya da bir kurumla anlaşarak iş fırsatlarını değerlendirmektedir.

 

Aile danışmanı için i̇ş fırsatları

 

Bir aile danışmanlığı hizmeti sunmak adına eğitim koşullarını tamamlamak tek başına yeterli değildir. Danışmanın bir kuruma bağlı olarak çalışması ve profesyonel hizmetler sunması da gereklidir. Bu kapsamda en çok dikkat çeken husus iş fırsatları olur. Aile danışmanı aşağıda sıralanan kurumlarda personel olarak görev alabilmektedir.

 

Kadın ve aile sağlığı merkezi
Rehabilitasyon merkezi
Psikolojik danışmanlık merkezi
Belediyeler
Aile mahkemeleri

 

Yukarıda sıralanan kurumların yanı sıra aile danışmanı bir aile danışmanlığı merkezi açarak da hizmet vermektedir. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus danışmanlık hizmetlerinin sunulmasında açılan merkezin özellikleridir. Şimdi bu konuda nelerin önemli olduğuna bir bakalım!

 

Aile danışmanı olmak ve i̇ş yeri açmak

 

Aile danışmanlarına yönelik yönetmelik bir kimsenin aile danışmanlık merkezi açabilmesi adına hangi koşulları sağlaması gerektiğini belirtir. Bu nedenle de gerek fiziki gerekse de belge noktasında yerine getirilmesi gereken koşulları dikkate almak şarttır. Yönetmelikte belirtilen koşulların yerine getirilmemesi halinde aile danışmanlık merkezi açmak pek mümkün olmayacaktır. Siz de bu konuda en başarılı çözümler için harekete geçmeye ne dersiniz?