HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Aile Danışmanlığı Merkezi Açma Nasıl Yapılır?

Aile Danışmanlığı Merkezi Açma Nasıl Yapılır?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Aile danışmanlığı merkezi açmak

Aile danışmanlığı merkezi açmak pek çok danışman için merak edilen bir konudur. Lisans eğitimini tamamlayan ve aile danışmanlığı eğitimi alarak sertifikaya hak kazanan kimseler için bir sonraki aşama bir merkez açmaktır. Danışmanlık merkezi açmak için belli başlı koşulları sağlamak gerekmektedir. Aşağıda sıralanan koşulları sağlayan her ‘aile danışmanı’ insanlara yardımcı olacağı bir merkez açabiliyor.

Aile danışmanlığı sertifikası

Danışman olarak aile ve çift ilişkilerine yönelik danışmanlık desteği vermek adına öncelikle sertifika almış olmak gerekir. Sertifika alacak olan kimseler için lisans diplomasına sahip olmak, aile danışmanlık sertifikası almak ya da bu alanda yüksek lisans tamamlamak gerekir. Zira danışmanlık merkezinin insanlara daha iyi hizmet sunmak adına çözüm üretmesi gerekmektedir. Eğitim ve sertifikaların eksiksiz olması sunulan hizmetin standartlarını da iyileştirecektir.

Fiziki koşulları sağlamak

Bir aile danışmanlığı merkezi açmak için belli fiziki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sertifika ve personel konusunda sorun olmamasına rağmen merkezin açılması mümkün olmayacaktır. Bu çerçevede en az iki danışmanlık odası, müdür odası, bekleme salonu ve asistan için bir yerin ayrılmış olması arzu edilmektedir. Bu kapsamda en az 4 odalı bir ofis kiralayarak fiziki koşulları yerine getirmek gerekecektir. Danışmanlık odalarının dışarıya sesi yansıtmıyor olması ve mahrem bilgilerin korunmuş olmasının sağlanması gerekmektedir.

Aile danışmanlığı merkezi açmak için gerekli evrak

Bir aile danışmanı tarafından merkez açılması adına gerekli evraka bakıldığında pek çok detay dikkat çeker. Aşağıda, aile danışmanlığı merkezinin açılabilmesi adına şart koşulan belgeleri değerlendirebilirsiniz.


Tüm bu belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması halinde aile danışmanlık merkezi açabilirsiniz. Açılış öncesinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı merkezinizi inceleyerek şartların sağlanıp sağlanmadığını denetler. Herhangi bir eksiklik olmaması halinde merkezi açmanıza onay verilmektedir. Siz de süreçleri tamamlayarak merkez açılış süreçlerini tamamlamak istemez misiniz? O halde önerilerimizi dikkate almayı unutmamalısınız.