HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Akran Zorbalığını Anlama ve Önleme Eğitimi Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Akran Zorbalığını Anlama ve Önleme Eğitimi, özellikle okullarda ve gençlik gruplarında uygulanan bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, öğrencilere ve gençlere akran zorbalığını tanıma, önleme ve müdahale etme becerilerini kazandırmayı amaçlar. Akran zorbalığı, bir veya daha fazla kişinin başka bir kişiye sistematik olarak fiziksel, duygusal veya sözel zarar verme amacıyla sürekli olarak saldırmasını içerir.

Akran Zorbalığını Anlama ve Önleme Eğitimi şunları içerebilir:

• Akran Zorbalığını Tanıma: Eğitim, öğrencilere akran zorbalığını tanıma becerilerini öğretir. Bu, zorbalık davranışlarını fark etme ve tanıma yeteneğini içerir.
  • Zorbalık Türleri: Akran zorbalığının farklı türlerini (örneğin, fiziksel, sözel, duygusal) ve siber zorbalık gibi modern türleri anlama konularına odaklanabilir.
  • Zorbalığın Etkileri: Eğitim, zorbalığın mağdurları üzerindeki etkilerini anlatır. Bu, duygusal ve psikolojik zararları içerebilir.
  • Empati ve İletişim Becerileri: Öğrencilere, empati kurma ve başkalarının duygularını anlama becerileri kazandırmak önemlidir. İyi iletişim becerileri de çatışmaların çözümüne yardımcı olabilir.
  • Önleme ve Müdahale Stratejileri: Eğitim, öğrencilere akran zorbalığını önleme ve müdahale etme stratejilerini öğretir. Bu stratejiler, özellikle öğrencilerin güvenliğini ve refahını koruma amacı taşır.
  • Sorun Çözme Becerileri: Akran zorbalığıyla başa çıkmak için sorun çözme becerileri öğretilir. Bu, öğrencilere olumsuz durumlarla nasıl başa çıkacaklarını öğretir.
  • Sorumluluk Alma ve Yardım Arama: Öğrencilere, akran zorbalığını gördüklerinde veya kendilerine yönelik bir zorbalık deneyimlediklerinde sorumluluk almaları ve yetişkinlere yardım çağırmaları gerektiği öğretilir.
  • Grup Tartışmaları ve Rol Oyunları: Eğitim sırasında grup tartışmaları ve rol oyunları gibi etkileşimli aktiviteler kullanılır. Bu, öğrencilerin gerçek yaşam senaryolarını canlandırarak becerilerini pratik yapmalarına olanak tanır.

Akran Zorbalığını Anlama ve Önleme Eğitimi, öğrencilere ve gençlere zorbalığın zararlarını anlamalarına ve bu tür davranışları önlemelerine yardımcı olurken, aynı zamanda empati, iletişim ve sorun çözme gibi sosyal ve duygusal becerileri geliştirmelerine katkıda bulunur. Bu eğitim, okul ortamlarında daha güvenli ve saygılı bir atmosfer oluşturmaya yardımcı olabilir.