HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Çocuk merkezli oyun terapisi, çocukların zihinsel sağlıklarını iyileştirmek için oyun ve oyun materyallerinin kullanıldığı bir terapi yaklaşımıdır. Bu terapi yaklaşımı, çocukların ifade etmekte zorlandıkları duyguları, düşünceleri ve davranışları ifade etmelerine yardımcı olur. Çocuk merkezli oyun terapisi eğitimi, oyun terapisine olan ilgi duyanlar için bu terapi yaklaşımını öğrenmek ve uygulamak için gereken bilgi ve becerileri sağlar.

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitim İçeriği

Çocuk merkezli oyun terapisi eğitimi, lisanslı terapistler, danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, öğretmenler ve aileler gibi birçok farklı meslek grubundan insanlar tarafından alınabilir. Eğitim, genellikle en az 30 saatlik bir eğitim programından oluşur ve bu programlar, çocuk merkezli oyun terapisi temelleri, etkili terapi teknikleri, farklı yaş gruplarındaki çocuklara nasıl yaklaşılacağı, terapi süreci yönetimi, oyun materyalleri kullanımı ve klinik uygulama hakkında bilgi sağlar.

Eğitim programları, çocuk merkezli oyun terapisi alanındaki kuruluşlar, üniversiteler veya özel eğitim sağlayan kuruluşlar tarafından sunulabilir. Eğitim programları, sertifikasyon veya lisanslama gerektirmez, ancak bireylerin aldıkları eğitimi ve sertifikasyonu diğer meslektaşları ve müşterileriyle paylaşmaları yararlı olabilir.

Çocuk merkezli oyun terapisi eğitimi, çocukların zihinsel sağlığına yönelik olarak terapi süreçlerinde oyun terapisini kullanmalarına ve çocukların duygusal ve davranışsal ihtiyaçlarına yardımcı olmalarına yardımcı olur. Çocuklar, terapi sürecinde oyun materyalleri kullanarak kendilerini ifade edebilirler ve terapistler, çocukların yaşadıkları zorlukları ve stresleri anlamalarına ve bu zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olabilirler.