HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Çocuklarda Cinsel Gelişim Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Çocuklarda cinsel gelişim, doğumdan itibaren başlayan ve ergenliğe kadar devam eden bir süreçtir. Cinsel gelişim, çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal olarak cinsellik hakkında bilgi edinmelerini ve bu konuda sağlıklı bir tutum geliştirmelerini sağlar.

Bebeklerde cinsel gelişim, cinsel organların oluşması ve bebeklerin cinsel uyarılara karşı tepki vermesiyle başlar. Daha sonra, okul öncesi dönemde, çocuklar cinsiyet kimliklerini ve cinsiyete özgü davranışları öğrenirler. Bu dönemde çocuklar, kendi cinsiyetlerini keşfederler ve diğer insanların cinsiyetlerine dikkat ederler.

Okul çağına geldiklerinde, çocuklar cinsiyet rolleri hakkında daha fazla bilgi edinirler ve bu rolleri benimserler. Bu dönemde, çocuklar diğer insanların cinsiyetleri hakkında daha fazla farkındalık geliştirirler ve ergenliğe doğru hormonel değişiklikler yaşamaya başlarlar.

Ergenlik dönemi, cinsel gelişimin en önemli dönemidir. Bu dönemde, gençler cinsel kimliklerini oluştururlar ve cinsel davranışlarla ilgili daha fazla sorumluluk alırlar. Ergenler, cinsellik hakkında daha fazla bilgi edinirler ve bu dönemde sağlıklı cinsel davranışlar ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar hakkında bilgilendirilmeleri önemlidir.

Çocuklarda cinsel gelişim, ailenin ve toplumun rolüne bağlıdır. Aileler, çocuklarına cinsel gelişimleri hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşarak, sağlıklı bir cinsel tutum geliştirmelerine yardımcı olabilirler. Okullar ve diğer kurumlar da cinsel eğitim programları sunarak, çocukların sağlıklı cinsel davranışlar geliştirmelerine yardımcı olabilirler.