HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Diş Hekimi Nasıl Olunur?

Diş Hekimi Nasıl Olunur?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Diş Hekimi Nasıl Olunur?


Diş hekimi olmak için aşağıdaki adımlar genellikle izlenir:

  • Lise eğitimini tamamla: Diş hekimi olmak için öncelikle lise eğitimini tamamlamak gerekiyor. Lise eğitiminde biyoloji, kimya, fizik ve matematik gibi bilim derslerine önem verilmesi, ileride diş hekimi olmak isteyen öğrenciler için yararlı olacaktır.
  • Lisans eğitimine başla: Diş hekimi olmak için bir lisans eğitimi gereklidir. Lisans eğitimi için genellikle bir üniversitenin diş hekimliği fakültesine başvurmak gerekir. Lisans eğitimi 5 yıl sürer.
  • Lisans eğitimini tamamla: Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra mezun olan öğrenciler, diş hekimi olmak için gerekli olan bir sonraki adıma geçebilirler.
  • Staj yap: Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, diş hekimliği stajını tamamlamak için bir diş hekimliği kliniği veya hastanesinde staj yaparlar. Bu staj genellikle 1 yıl sürer.
  • Diş hekimliği lisans sınavını geç: Lisans eğitimi tamamlandıktan sonra, diş hekimi olabilmek için ülkenin lisans sınavını geçmek gerekiyor.
  • Diş hekimi ol: Lisans sınavını başarıyla geçen öğrenciler, diş hekimi olarak çalışmaya başlayabilirler.

Diş hekimi olmak için bu adımların yanı sıra, diş hekimliği mesleği için bazı özelliklere sahip olmak gerekiyor. Bu özellikler arasında el becerisi, sabır, dikkatli çalışma, iletişim becerileri, detaylara önem verme, insan ilişkilerinde başarılı olma gibi özellikler yer alabilir.