HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Eğitim Fakültesi Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Eğitim Fakültesi

Eğitim fakültesi, öğretmen yetiştirme programları sunan ve öğretmenlik mesleğinin eğitimini veren bir akademik kurumdur.

Eğitim fakülteleri, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim programları sunarlar. Bu programlar, öğretmen adaylarının pedagojik ve psikolojik becerilerini geliştirmeyi, öğretim materyalleri hazırlamayı, sınıf yönetim tekniklerini öğrenmeyi ve ders planlaması yapmayı içerir. Ayrıca, eğitim fakülteleri öğretmen adaylarına öğretim yöntemleri, müfredat tasarımı, ölçme ve değerlendirme teknikleri, öğrenme süreçleri ve öğrenme engelli öğrencilerle çalışma konularında da eğitim verirler.

Eğitim fakülteleri, öğretmenlik mesleğine hazırlanan öğrencileri, okul öncesi eğitiminden, ilkokul ve ortaokul düzeylerine kadar her düzeyde öğretmenlik yapmak için yetiştirirler. Eğitim fakülteleri ayrıca, öğretmenlerin mesleki gelişimine de katkıda bulunurlar ve öğretmenlerin ileri düzey konulara ilişkin yüksek lisans programlarına devam etmelerine imkan sağlarlar.