HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Eğitimcinin Eğitimi Nerede Alınır?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

"Eğitimcinin eğitimi" ya da diğer adıyla "öğretmen eğitimi", öğretmen adaylarının pedagojik formasyon eğitimi aldığı ve öğretmenlik mesleğine hazırlandığı bir süreçtir. Bu eğitim, farklı kurum ve düzeylerde alınabilir:

1. Üniversiteler: Eğitim Fakülteleri: Eğitim bilimleri, öğretmenlik uygulamaları ve pedagojik formasyon eğitimi veren bölümler bulunmaktadır.
Pedagojik Formasyon Eğitimi: Bazı üniversiteler, lisans eğitimi almakta olan veya lisans eğitimini tamamlamış kişilere pedagojik formasyon eğitimi vermektedir.

2. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri: Alanında uzman öğretmenler yetiştiren bölümler bulunmaktadır.

3. Özel Eğitim ve Kurs Merkezleri: Özel eğitim merkezleri ve kurslar, belirli konularda ve alanlarda öğretmen eğitimi verebilir.

4. Online Eğitim Platformları: Udemy, Coursera gibi online eğitim platformları üzerinden de öğretmen eğitimi almak mümkündür.

5. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB): MEB’in düzenlediği hizmet içi eğitimler ve sertifika programları da bulunmaktadır.

6. Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekler: Eğitim alanında faaliyet gösteren STK'lar ve dernekler, öğretmenlere yönelik çeşitli eğitimler düzenleyebilir.

7. Yurt Dışı Eğitimler: Yurt dışında da çeşitli üniversite ve kurumlar, eğitmen eğitimi programları sunmaktadır.

Öğretmen adaylarının, almak istedikleri eğitim türüne ve ihtiyacına göre uygun olan kurum veya platformu seçmeleri önemlidir. Ayrıca, alınan eğitimin akreditasyon ve tanınırlığını kontrol etmek de oldukça önemlidir.

Eğitimcinin Eğitimi Sertifikalı Eğitim Programı'na Ulaşmak İçin Tıklayınız