HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Erken Çocukluk Dönemi Problem Çözme Becerisi Eğitimi Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Erken Çocukluk Dönemi Problem Çözme Becerisi Eğitimi, 0-6 yaş arasındaki çocuklara temel problem çözme yeteneklerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, çocukların bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve onları günlük yaşamlarında karşılaşacakları sorunları etkili bir şekilde çözebilmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Erken Çocukluk Dönemi Problem Çözme Becerisi Eğitimi şunları içerebilir:

• Sorun Tanıma: Çocuklara günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemleri tanıma ve fark etme yeteneği kazandırma.
  • Analitik Düşünme: Çocuklara sorunları parçalara ayırma ve sorunun yapısını anlama becerisi kazandırma.
  • Alternatif Çözüm Üretme: Çocukların farklı çözüm yolları düşünme ve yaratıcı düşünce becerilerini geliştirme.
  • Seçenekleri Değerlendirme: Çocuklara çeşitli çözüm seçeneklerini değerlendirme ve sonuçlarını tahmin etme yeteneği kazandırma.
  • Karar Verme: Çocuklara en uygun çözümü seçme ve karar verme süreçlerini öğretme.
  • Uygulama ve Takip: Çocukların seçtikleri çözümü uygulama ve sonuçları izleme yeteneği kazandırma.
  • Duygusal Kontrol: Problem çözme sürecinde duygusal tepkileri kontrol etme ve sabır geliştirme.

Erken Çocukluk Dönemi Problem Çözme Becerisi Eğitimi, okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, anaokulları ve aileler aracılığıyla sunulabilir. Bu eğitim, çocukların yaşamlarının birçok yönünde faydalıdır, çünkü problem çözme becerileri, ilişkilerde, akademik başarıda ve genel yaşam becerilerinde büyük öneme sahiptir. Bu eğitim sayesinde çocuklar, sorunlarla başa çıkma ve kendi kendilerine çözüm üretme konusunda daha özgüvenli ve becerikli hale gelirler.