HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Erken Çocuklukta Okula Uyum Süreci Eğitimi

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Erken Çocuklukta Okula Uyum Süreci Eğitimi, çocukların okula başlama sürecini kolaylaştırmayı ve okula uyumlarını desteklemeyi amaçlayan bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, genellikle okula yeni başlayan çocuklar veya okul öncesi dönemdeki çocuklar için tasarlanır. Okula uyum süreci, çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal olarak yeni bir çevreye adapte olmalarını gerektirir ve bu süreci kolaylaştırmak için eğitimciler, okul personeli ve aileler işbirliği yaparlar.

Erken Çocuklukta Okula Uyum Süreci Eğitimi aşağıdaki unsurları içerebilir:

• Oryantasyon ve Tanıtım: Okula yeni başlayan çocukların ve ailelerinin okulu ve öğretmenleri tanımaları için oryantasyon etkinlikleri düzenlenir. Okulun fiziksel yapısı, sınıflar ve öğretim programı hakkında bilgi verilir.
  • Okul Kuralları ve Rutinleri: Çocuklara okulun kuralları, güvenlik önlemleri ve günlük rutinleri hakkında bilgi verilir. Bu, çocukların okula başladıklarında ne bekleyebileceklerini anlamalarına yardımcı olur.
  • Sosyal Beceriler: Okula başlayan çocuklar için sosyal becerilerin geliştirilmesine odaklanılır. İşbirliği yapma, paylaşma, empati ve çatışma çözme becerileri öğretilir.
  • Duygusal Hazırlık: Çocukların okula başlamaları sırasında duygusal olarak hazırlıklı olmalarına yardımcı olunur. Ayrılık kaygısı gibi duygusal zorluklarla başa çıkmaları için stratejiler öğretilir.
  • Öğrenme Eğlencesi: Okulun eğlenceli ve öğrenmeye teşvik edici bir yer olduğu mesajı iletilir. Oyunlar ve etkileşimli aktiviteler kullanılarak öğrenmeyi eğlenceli hale getirilir.
  • Aile Katılımı: Aileler, çocuklarının okula uyum sürecini desteklemek için aktif bir rol oynarlar. Eğitimciler, ailelere çocuklarının evde de öğrenmeye devam etmeleri için önerilerde bulunabilirler.

Erken Çocuklukta Okula Uyum Süreci Eğitimi, çocukların okula başlama deneyimini daha olumlu ve sorunsuz hale getirerek başarılı bir okul yaşamının temelini atmalarına yardımcı olur. Bu eğitim programı, çocukların güvenlerini artırır, öğrenmeye olan ilgilerini teşvik eder ve okulda kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, çocukların okulda arkadaşlık kurmalarına ve sosyal becerilerini geliştirmelerine de katkı sağlar.