HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Erken Okuryazarlık ve Çocuk Kitapları Eğitimi Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Erken Okuryazarlık ve Çocuk Kitapları Eğitimi, küçük çocuklara okuma ve yazma becerilerini geliştirme fırsatı sunan bir eğitim programını ifade eder. Bu eğitim, okul öncesi dönemdeki çocukların dil becerilerini, okuma anlama yeteneklerini ve kitaplarla olan ilişkilerini geliştirmeyi amaçlar. Aynı zamanda çocuklara kitapları keşfetme, hikayeleri anlama ve kendilerini ifade etme fırsatı da sunar. Erken okuryazarlık ve çocuk kitapları eğitimi, çocukların okuma ve yazma becerilerini destekleyerek onların okul öncesi dönemdeki hazırlığını artırır.

Bu tür eğitim programları aşağıdaki unsurları içerebilir:

• Dil Gelişimi: Çocuklara kelime bilgisi ve dil becerileri kazandırma amacıyla etkileşimli dil aktiviteleri ve hikaye anlatma etkinlikleri düzenlenir.
  • Okuma Alışkanlığı: Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenli olarak kitap okuma zamanları düzenlenir. Eğitmenler, çocuklara kitapların dünyasını keşfetmelerine fırsat tanır.
  • Kitap Seçimi: Çocuklara yaşlarına uygun kitaplar seçme konusunda rehberlik edilir. Resimli kitaplar, hikayeler ve basit metinler çocukların ilgisini çekecek şekilde seçilir.
  • Hikaye Anlama: Çocuklara hikayeleri anlama, ana fikirleri çıkarma ve karakterleri tanıma becerileri kazandırılır. Hikayeler üzerinden tartışmalar ve etkileşimli aktiviteler düzenlenir.
  • Yazma Becerileri: Okuma becerileriyle birlikte yazma becerileri de geliştirilir. Çocuklara basit harf ve kelime yazma aktiviteleri sunulabilir.
  • Görsel ve Görsel Okuryazarlık: Resimli kitaplar ve görsel hikayeler aracılığıyla çocukların görsel okuryazarlık becerileri geliştirilir.

Erken Okuryazarlık ve Çocuk Kitapları Eğitimi, çocukların okuma ve yazma becerilerini geliştirmelerini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onların düşünme yeteneklerini, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını da destekler. Bu eğitim, çocukların ilkokula geçişlerini daha hazır ve özgüvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur. Ayrıca, çocukların kitaplarla ve yazılı metinlerle daha olumlu bir ilişki geliştirmelerine katkıda bulunur.