HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Etkili Not Tutmak için Cornell Tekniği Eğitimi Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Cornell Tekniği, etkili not tutma ve öğrenme için kullanılan bir not alma yöntemidir. Bu teknik, notların düzenlenmesi, öğrenmeye yardımcı olacak önemli bilgilerin vurgulanması ve daha sonra notların tekrar gözden geçirilmesi için tasarlanmıştır. Cornell Tekniği, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri ve yetişkin öğrenciler arasında yaygın olarak kullanılır. İşte Cornell Tekniği hakkında bilmeniz gereken temel bilgiler:

Cornell Tekniği, genellikle üç ana bölümden oluşur:

• Not Alma Bölümü: Bu bölüm, derste veya ders materyali üzerinde okuma yaparken alınan notları içerir. Notlar, anahtar terimler, kavramlar, önemli tarihler ve açıklamalar içerebilir. Notlar kısa ve öz olmalıdır.
  • Özet Bölümü: Dersin sonunda veya not alma sürecinin sonunda, aldığınız notları özetleyin. Özet bölümü, notlarınızın daha geniş bir bakış açısıyla anlaşılmasını ve öğrenmenizi desteklemesini sağlar.
  • Gözden Geçirme Bölümü: Bu bölüm, öğrendiğiniz bilgileri tekrar gözden geçirmek için kullanılır. Bu aşamada, özet bölümünü kullanarak notlarınızı kontrol edebilir, anahtar terimleri ve kavramları öğrenmeye odaklanabilirsiniz.

Cornell Tekniği, notlarınızı düzenli bir şekilde tutmanıza, öğrenme sürecinizi iyileştirmenize ve önemli bilgileri vurgulamanıza yardımcı olabilir. Bu teknik, not alma sürecinizi daha etkili hale getirir ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Özellikle yoğun dersler veya seminerler için oldukça faydalıdır. Cornell Tekniği, notlarınızı düzenlemek ve öğrenme verimliliğinizi artırmak istediğinizde denemeniz gereken bir yöntemdir.