HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Fizyoterapist Eğitimi Nedir

Fizyoterapist Eğitimi Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Fizyoterapist Eğitimi


Fizyoterapist eğitimi, insan vücudunun hareketli bölümlerindeki fonksiyon bozukluklarını tedavi etmek için kullanılan egzersizler, manüel terapi, elektroterapi ve diğer fiziksel tedavi teknikleri hakkında teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitim programıdır.

Fizyoterapistler, kas-iskelet sistemi, sinir sistemi, solunum sistemi, kardiyovasküler sistemi ve diğer sistemlerdeki fonksiyon bozukluklarını tedavi etmek için fiziksel tedavi tekniklerini kullanırlar. Fizyoterapist eğitimi genellikle üniversitelerde sağlık bilimleri fakültelerinde sunulur ve lisans düzeyinde tamamlanır.

Eğitim programı, anatomi, fizyoloji, patoloji, rehabilitasyon ilkeleri, egzersiz fizyolojisi, manüel terapi, elektroterapi ve diğer fiziksel tedavi teknikleri gibi dersler içerir. Ayrıca, klinik deneyimler ve stajlar da eğitimin önemli bir parçasını oluşturur. Fizyoterapist eğitimini tamamlayan kişiler, sertifikasyon sınavlarına girerek lisanslı bir fizyoterapist olarak çalışabilirler.

Fizyoterapistler, sağlık kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde veya kendi kliniklerinde çalışabilirler.