HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

GLP İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI EĞİTİMİ

GLP İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

GLP İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI EĞİTİMİ

Laboratuvar ortamındaki tüm faaliyetlerin doğru bir şekilde sürdürülmesini amaçlayan GLP Laboratuvar uygulamaları, verilecek hizmetlerin kaliteli ve güvenilir olabilmesi açısından uygulanması gereken tüm teknikleri belirleyen bir sistemdir. Başta tehlikeli maddelerle ilgili uğraşanlar olmak üzere, kuruluş aşamasında tüm laboratuvarın GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları sistemine olan uygunluğunun denetlenmesi gerekir. Ayrıca yalnızca kuruluş faktörlerinin değil, firma içerisinde çalışan personelin ve yönetimin de bu eğitimi alması yasal mevzuatlarda belirtilmiş durumdadır. Aynı zamanda iş arayan veya çalıştığı firmada daha iyi bir kariyer hedefleyen bireylerin de bu eğitimi alması ve bir sertifikaya sahip olması günümüzde önemli bir gereklilik halini almıştır.

Uzaktan Eğitim Sistemi İle Stressiz ve Rahat Öğrenme Ortamı

İletişim teknolojilerinin en büyük getirilerinden olan uzaktan eğitim sistemli ile de alınabilecek GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları eğitimi, işinde profesyonel ekiplerin hazırladığı videolar ve kitaplar aracılığıyla verilir. Mekân ve zamandan tamamen bağımsız olan bu sistem sayesinde, özellikle böyle yoğun ve stresli sektörler içerisinde yer alan kişiler rahat bir eğitim alma imkânına sahip olur. Çünkü uzaktan eğitim sistemi, bireylere bağımsızlık sunar. Yani günün belli saatlerinde bireylerin mecburen gitmesi gereken bir eğitim kurumu yoktur. Kişi ne zaman kendini ders dinlemeye hazır hissederse veya nerede öğrenmek isterse buna kendisi karar verir. Dolayısıyla stresli ve yoğun şartlar altında çalışan ya da daha esnek bir öğrenme ortamı isteyen kişiler için uzaktan eğitim sistemi oldukça idealdir.

GLP İyi Laboratuvar Sisteminin Amaçları

İnsan ve çevre sağlığını doğrudan etkileyecek olan laboratuvarların, belirli çalışma standartlarına uymasını denetleyen bu uygulamaların en önemli amacı, kullanılan tüm kimyasal maddelerin güvenilirliğini ölçmektir. Bunun dışında çeşitli deneylerin yapıldığı laboratuvar ortamlarında faaliyetlerin planlanması, işleyişin kesintisiz olarak sürmesi, iş takibinin ve kontrollerin yapılması gibi aşamaların standartları bu uygulama ile belirlenir.

GLP uygulamasının en önemli amaçlarından biri de laboratuvar ortamında yapılan testlerdeki ürün ve araçların sebep oldukları etkilerin karşılaştırılabilir nitelikte olup olmadığını kontrol etmektir. Bunun yanı sıra, GLP uygulaması ile hayvan deneylerinin engellenmesi ve kaynakların boşa harcanmaması da amaçlanır. Alınacak uzaktan eğitim paketleri içerisinde bu konuda daha birçok detaylı bilginin yanı sıra, gerçek hayattan örneklendirmelerle de öğrencilerin konuyu daha iyi kavramaları sağlanır.

Ayrıca Bakınız

GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı