HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Gölge Öğretmenlik Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Gölge öğretmenlik terimi, genellikle öğretmen adaylarının veya yeni öğretmenlerin deneyimli öğretmenlerin yanında veya gözetiminde öğretim deneyimi kazanmalarını ifade eder. Bu süreç, öğretmen adaylarının öğretim becerilerini geliştirmelerine ve sınıf içi deneyim kazanmalarına yardımcı olur. Gölge öğretmenlik aşağıdaki temel özelliklere sahiptir:

• Gözetim ve Mentorluk: Gölge öğretmenler, deneyimli bir öğretmenin yanında çalışır ve onun rehberliği altında öğretim pratiği yaparlar. Bu deneyim, yeni öğretmenlere uygulamalı eğitim fırsatı sunar.
  • Sınıf Deneyimi: Gölge öğretmenler, sınıf içindeki öğrencilerle etkileşime girerler ve derslerin planlanması, yönetilmesi ve değerlendirilmesi süreçlerine katılırlar.
  • Öğrenci Gözlemi: Gölge öğretmenler, sınıftaki öğrencilerin davranışlarını ve öğrenme ihtiyaçlarını gözlemleyerek öğrenci gereksinimlerini anlama fırsatı bulurlar.
  • Öğretim Becerilerinin Geliştirilmesi: Gölge öğretmenlik, öğretim becerilerini geliştirmek ve sınıf yönetimi konusunda deneyim kazanmak için bir fırsat sunar.
  • İşbirliği ve İletişim: Gölge öğretmenler, diğer öğretmenlerle işbirliği yapmayı öğrenir ve öğrenci, veli ve okul personeliyle etkili iletişim becerileri geliştirirler.

Gölge öğretmenlik, öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğine hazırlanmalarına yardımcı olur ve gerçek sınıf deneyimi kazanmalarını sağlar.