HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir?

İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir?
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

İnsan Kaynakları Yazılımı Nedir? Neden Tercih Edilir?

İnsan kaynakları yazılımı süreçleri düzene sokar ve basitleştirir, şirketlerin çalışanları daha etkin bir şekilde yönetmesine ve bunlarla etkileşim kurmasına, üretkenliği artırmasına ve sonuç olarak kârlılığı artırmasına olanak tanır.

İnsan kaynakları yazılımı, insanları, bilgileri ve süreçleri yönetmeye yardımcı olur. Her büyüklükteki işletme tarafından kullanılan İK yazılımı hem yöneticilerin hem de çalışanların daha verimli çalışmasına yardımcı olurken hataları azaltmak, uyumluluğu sağlamak ve üretkenliği artırmak için tasarlanmıştır.

Hemen hemen her işletme, ister basit bir maaş bordrosu uygulaması isterse işe alımdan yan haklar yönetimine ve çalışan doküman yönetimine kadar tüm çalışan deneyimini bütünleştiren daha gelişmiş bir teknoloji paketi olsun, bir tür İK yönetimi yazılımı kullanır.

Neden İnsan Kaynakları Yazılımı Tercih Edilmelidir?

Çalışma şeklimiz geliştikçe, şirketlerin iş gücünü yönetme şekli de gelişmelidir. Modern bir iş yerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve en yüksek kalibreli yetenekleri çekmek için şirketle hem çalışan deneyimini iyileştirmek hem de kârlılığı artırmak için yeni teknolojiye yatırım yapmalıdır. İnsan kaynakları yazılımı, görevleri otomatikleştirerek ve verileri yöneterek değerli zamandan tasarruf sağlar ve hantal evrak işlerini azaltır. Bir İK ekibi ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere bir düğme tıklamasıyla sahip olduğunda hatalar azalır, uyum riskleri azalır ve politikalar daha tutarlı bir şekilde uygulanır.

Kuruluşlar, evrak işlerini azaltarak ve süreçleri kolaylaştırarak hem yöneticilerin hem de çalışanların rollerini daha stratejik ve ilgi çekici olacak şekilde dönüştürebilir. İK yazılımı, çalışanların daha üst düzey görevlere odaklanmasını sağlayarak daha iyi planlama, daha stratejik karar verme ve daha fazla iş tatmini sağlar.

İK Yazılımı Türleri

Modern şirketlerin birçok işgücü yönetimi ihtiyacını karşılamak için çeşitli uygulamalar vardır. Aşağıdakiler, en yaygın İK yazılımı türlerinden bazılarıdır:

İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri (HRIS)

İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi (HRIS), bir İK departmanının veri girişi, veri takibi ve veri yönetimi ihtiyaçlarına yönelik bir yazılım uygulamasıdır. HRIS yazılımının ortak özellikleri şunları içerir:

İnsan Kaynakları Yönetim Sistemleri (HRMS)

İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi (HRMS) terimi genellikle HRIS ile birbirinin yerine kullanılır. Teknik olarak konuşursak, bir HRIS bir tür HRMS'dir. İK yazılımının ilk aşamalarında, standart bir HRIS'ten daha fazla veri analitiği ve tahmin seçeneği sunan sistemler için HRMS kullanıldı. Ancak bugün, terimler genellikle eşanlamlıdır.

İnsan Sermayesi Yönetimi (HCM)

HRIS ve HRMS yazılımı, çalışanların günlük yönetimine odaklanma eğilimindeyken, İnsan Sermayesi Yönetimi (HCM) yazılımı genellikle işgücü planlaması ve analizi için daha özel araçlar içerir. HRIS/HRMS yazılım özelliklerine ek olarak, bir HCM sistemi gelecekteki zorlukların planlanmasına yardımcı olmak için raporlama ve veri görselleştirme özellikleri gibi işlevlerin yanı sıra tahmine dayalı İK analitiği sunacaktır.

Çalışan Doküman Yönetimi Yazılımı

Bir çalışan doküman yönetimi sistemi , çalışan dosyalarının tüm yönlerini sorunsuz bir şekilde yönetir ve çoğu HRIS veya HCM'de eksik olan kritik güvenlik ve uyumluluk işlevselliğini ekler. Bu yazılım, zaman alan kağıt işlemlerini otomatikleştirerek İK yöneticilerinin bir düğmeye dokunarak belgeleri sınıflandırmasına, dosyalamasına ve yönlendirmesine olanak tanır.

Sistemler bir şirketin HRIS veya HCM'si ile entegre olur ve tüm belgeleri bulutta depolayarak dosyalara her zaman, her yerden erişmeyi kolaylaştırır. Uzaktan çalışma daha popüler hale geldikçe ve işverenler birden çok eyalet veya ülkede uyumluluğu sürdürmek zorunda kaldıkça, bir çalışan belge yönetim sistemi , merkezileştirilmiş, denetime hazır dosyaları korumak için kritik öneme sahiptir.

Aday Takip Sistemleri (ATS)

Aday izleme sistemi (ATS), İK yöneticilerine işe alma ve işe alma konusunda yardımcı olan bir tür özel yazılımdır. Büyük şirketler genellikle büyük hacimli özgeçmişlerin toplanmasına ve sıralanmasına yardımcı olması için bir ATS kullanır. Her bir özgeçmişi incelemek yerine, işe alım görevlileri ve işe alım yöneticileri, anahtar sözcükleri kullanarak gönderileri arayabilir ve özgeçmişleri belirli kriterler kullanarak otomatik olarak filtreleyebilir ve sıralayabilir. Ek olarak, bir ATS, iş ilanlarına yardımcı olabilir ve işe alma süreci boyunca adayları takip edebilir.

İK Yazılım Çözümlerinin Faydaları

İnsan kaynakları yazılımı, görevleri otomatikleştirerek ve verileri özerk bir şekilde yöneterek şirketlerin dinamik, hızla gelişen modern iş yerinin ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanır. İK yazılım sistemlerinin faydaları aşağıdakileri içerir:


-Verimlilik: İnsan kaynakları yazılımı, personel dosyalarını, işe alım süreçlerini, performans yönetimini ve diğer insan kaynakları işlemlerini otomatikleştirir. Bu, insan kaynakları personelinin iş yükünü azaltır ve zamanlarını daha verimli bir şekilde kullanmalarına olanak tanır.

-Doğruluk: İnsan kaynakları yazılımı, insan kaynakları işlemlerindeki hataları azaltır. Manuel işlemler sırasında yapılan hatalar, özellikle de büyük ölçekli işletmelerde çok büyük problemlere yol açabilir. Otomatikleştirme, yanlış hesaplamaların ve hatalı kayıtların önüne geçer.

-Analiz: İnsan kaynakları yazılımı, insan kaynakları verilerini analiz ederek daha iyi kararlar alınmasını sağlar. Bu, işletmelerin işgücü planlaması, performans yönetimi ve diğer insan kaynakları stratejilerinde daha iyi bir şekilde hareket etmelerini sağlar.

-İşgücü planlaması: İnsan kaynakları yazılımı, işletmelerin işgücü ihtiyaçlarını daha iyi yönetmelerine olanak tanır. Bu, işletmelerin personel ihtiyaçlarını önceden belirlemelerine ve doğru zamanda doğru kişileri işe almalarına yardımcı olur.

-İşe alım süreci: İnsan kaynakları yazılımı, işe alım sürecini daha hızlı ve daha verimli hale getirir. Bu, işletmelerin işe alım maliyetlerini azaltır ve doğru adayları daha hızlı bir şekilde işe almalarına olanak tanır.

Azaltılmış İdari Görevler

Süreçler verimli bir şekilde otomatikleştirildiğinde, İK ekibiniz idari görevlere daha az zaman harcayabilir ve yüksek öncelikli projelere ve şirket girişimlerine daha fazla enerji ayırabilir. Azaltılmış evrak işleri ve basitleştirilmiş prosedürlerle İK uzmanları en iyi yaptıkları işe odaklanabilirler: en iyi yetenekleri işe almak, eğitim programları geliştirmek ve şirket kültürünü geliştirmek.

Geliştirilmiş Uyumluluk

En organize, uyanık İK departmanı bile uyumluluğu zorlayıcı bulabilir. Sürekli değişen eyalet ve federal düzenlemelerle, bozulmamış evrakları korumak neredeyse imkansızdır. I-9 formlarından sağlık hizmetleri belgelerine kadar İK yazılım çözümleri, işverenlerin önemli çalışan dosyalarını kolayca saklamasına, paylaşmasına ve yönetmesine olanak tanır. Yerleşik araçlar, süresi dolmak üzere olan belgeleri ve sertifikaları zahmetsizce izler, bu da her zaman denetime hazır olduğunuz ve uyumluluk gerekliliklerinden bir adım önde olduğunuz anlamına gelir.

Güvenli Veri

İnsan kaynakları departmanları, inanılmaz miktarda yüksek düzeyde hassas çalışan verisinden sorumludur. Bu nedenle, veri koruma politikalarının uygulanması kritik öneme sahiptir. İK yönetimi yazılımı, şirketlerin belgeleri güvenli bir şekilde paylaşmasına ve dosyalara kimin erişebileceğini kontrol etmesine olanak tanıyarak güvenliği en üst düzeye çıkarır. Her belgedeki tüm eylemlerin denetlenmiş bir takibi ile İK yöneticileri, verilerin ve dolayısıyla çalışanlarının her adımda korunduğundan emin olabilir.