HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İnsan ihtiyaçlarının en başında gelen gıda tüketimi, aynı zamanda insan sağlığını en çok etkileyen faktörlerden biridir. Dolayısıyla tüketicilerin üretici firmalardan en önemli beklentisi talep etmiş oldukları gıda ürünlerinin sağlıklı koşullarda üretilmesi ve saklanmasıdır. Gıda sağlığı ve güvenliği sorumluluğunu üstlenen firma yetkilileri ise, gıda güvenliği eğitimine öncelik vererek bu talebi karşılamalıdır. ISO 22000 standardına göre gıda güvenliği, mutlak ve değişmez bir kalite parametresidir. Dolayısıyla gerekli şartları sağlamak, tüketicilere sağlıklı ve güvenilir gıdalar temin etmek için üretici firmaların bu sistemi kurması ve firma personellerinin uzaktan eğitim programları aracılığıyla gıda yönetim sistemi hakkında uzmanlaşması gerekir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Sisteminin Firma Açısından Önemi

Gıda güvenliği sistemini uygulayan ve bu konuda uzaktan eğitim programı aracılığıyla personeline gereken eğitimi veren firmalar, gıda güvenliğini sağladıkları gibi tüketici gözünde daha prestijli ve güvenilir bir hale de gelirler. Ayrıca ISO 22000, yönetimin sorumluluklarını ve sürekli iyileştirme faaliyetlerini de tanımladığı için ISO 9001 ile uyum gösterir. Bu durum ise firmaların kurumsallaşma süreçlerini hızlandırır ve aynı zamanda gelişimlerini de destekler. Bunun yanı sıra, uluslararası bir standart olan ISO 22000 sistemini uygulayan firmalar, uluslararası pazarda da önemli bir konuma gelerek, ticari faaliyetlerini de daha kolay ve etkin bir şekilde yürütür.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Eğitimini Kimler Almalı?

Gıda ile ilgisi bulunan tüm kuruluşların dışında üretim sektöründe çalışmak ve kariyer yapmak isteyen kişiler; uzaktan eğitim programlarına katılarak hem konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir, hem de aldıkları sertifikayla iş bulma sürecini hızlandırabilirler. Aynı şekilde çalışmakta olan bireyler de kendileri için daha avantajlı olacak uzaktan eğitim programlarına yazılarak, gıda güvenliği hakkında uzmanlaşma fırsatına sahip olabilirler.

Gıda güvenliği eğitimini alması gereken kişiler arasında ise; çiftçiler, hasatçılar, gıda satıcıları, gıda üreticileri, yem üreticileri, gıda servisleri, hazır yemek firmaları, temizlik ve sanitasyon hizmeti veren firmalar, gıda bileşeni üreticileri, dağıtım ve taşıma firmaları, ambalaj malzemeleri üreten firmalar, ekipman veren kuruluşlar, gıda ile temasta bulunan firmalar veya çalışanlardır.

Ayrıca Bakınız

ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikalı Eğitim Programı