HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Liderlik Nedir

Liderlik Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Liderlik, bir grup insanı yönetme ve onları belirli hedeflere yönlendirme sürecidir. Bir lider, takım üyelerini veya takımın yönettiği diğer insanları etkileyerek, onların potansiyelini ortaya çıkarmalarına ve belirli hedeflere ulaşmalarına yardımcı olur. 

Liderlik, yönetimden farklıdır. Yönetim, bir organizasyonun kaynaklarını yönetir ve operasyonel işleri koordine ederken liderlik, bir takımın motivasyonunu artırmak ve onların potansiyelini ortaya çıkarmak için öncüdür. Liderler, takımlarının üyelerinin güçlü yönlerini tanırlar ve bu yönleri güçlendirmek için çaba gösterirler. Ayrıca, liderler, takımlarının zayıf yönlerini de tanırlar ve bu zayıf yönleri güçlendirmek için çalışırlar. 

Bir lider, takımına örnek olur ve takımının üyelerine cesaret verir. İyi bir lider, takımının üyeleri arasında bir bağ oluşturur ve onları birbirlerine bağlar. Bir lider, takımının her bir üyesini tanır ve onların bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterir. Ayrıca, bir lider, takımının hedeflerini ve amaçlarını açıkça belirler ve takımın bu hedeflere ulaşması için gerekli adımları atar. 

Liderlik, kişisel özellikler ve beceriler ile birlikte öğrenilebilir bir davranıştır. Liderlik becerileri, deneyim ve eğitim yoluyla geliştirilebilir ve güçlendirilebilir. 

Liderlik Sertifikalı Eğitim Programı için tıklayınız.