HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Maliye Bölümü Nedir

Maliye Bölümü Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Maliye Bölümü 

 

Maliye, bir ülkenin ya da bir şirketin paraya dönüştürülen varlıklarının (ödeme senetleri, para birimleri, altın gibi) yönetimi ve denetimiyle ilgilidir. Maliye üniversite bölümü, öğrencilere maliye konusunda genel bilgi verir ve onları finansal yönetim, finansal pazarlar, vergi yönetimi ve çeşitli finansal araçlar gibi konular hakkında bilgilendirir.

Maliye üniversite bölümünde öğrenciler, aşağıdaki gibi farklı konuları öğrenebilirler:

Finansal yönetim: Öğrenciler, bir şirketin finansal kaynaklarını yönetmeyi ve bunları en iyi şekilde kullanmayı öğrenebilirler.

Finansal pazarlar: Öğrenciler, finansal pazarların işleyişini ve çeşitli finansal araçların nasıl kullanılabileceğini öğrenebilirler.

Vergi yönetimi: Öğrenciler, vergi yönetiminin nasıl yapılacağını ve vergi mevzuatını öğrenebilirler.

Finansal araçlar: Öğrenciler, finansal araçların nasıl kullanılabileceğini ve çeşitli finansal enstrümanların özelliklerini öğrenebilirler.

Maliye üniversite bölümü mezunları, bankalar, sigorta şirketleri, finansal kuruluşlar, vergi dairesi gibi kurumlarda çalışabilirler. Ayrıca, maliye mezunları, muhasebe ve finansal yönetim gibi alanlarda çalışan şirketlerde de çalışabilirler. Bu bölüm mezunları, ayrıca, üniversitelerde veya araştırma merkezlerinde öğretim üyeliği veya araştırma görevlerinde de çalışabilirler.