HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü

Malzeme bilimi ve mühendisliği, malzemelerin özelliklerini, yapılarını ve davranışlarını inceleyen bir mühendislik dalıdır. Malzeme bilimi ve mühendisliği üniversite bölümü, öğrencilere malzemelerin üretim, işleme, özellikleri ve uygulamaları hakkında bilgi verir. Bu bölümde öğrenciler, farklı malzemelerin yapılarını, özelliklerini ve uygunluklarını inceleyerek, malzemelerin tasarım, üretim ve kullanımı gibi konuları öğrenebilirler.

Malzeme bilimi ve mühendisliği bölümünde öğrenciler, metal, polimer, cerrahi, elektronik ve çeşitli malzemelerin özellikleri, yapıları ve üretim yöntemleri gibi konuları öğrenebilirler. Ayrıca, malzeme seçimi, malzeme ölçüm teknikleri ve malzeme performansı gibi konular da öğretilir. Bu bölümde öğrenciler, malzemelerin yapısını, özelliklerini ve kullanım alanlarını anlamaya yönelik bilgi ve beceriler kazanırlar.

Malzeme bilimi ve mühendisliği bölümünde öğrenciler, aşağıdaki gibi farklı konuları öğrenebilirler:

Malzeme tasarımı ve seçimi,

Malzeme üretim yöntemleri,

Malzeme işleme teknikleri,

Malzeme özellikleri ve performansı,

Malzeme test ve ölçüm teknikleri,

Malzeme uygulamaları,

Malzeme bilimi ve mühendisliği bölümü mezunları, malzeme üretim ve işleme firmalarında, araştırma ve geliştirme departmanlarında, tasarım ve üretim şirketlerinde ve çeşitli mühendislik alanlarında çalışabilirler. Bu bölüm mezunları, ayrıca, üniversitelerde veya araştırma merkezlerinde öğretim üyeliği veya araştırma görevlerinde de çalışabilirler.