HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Matematik Mühendisliği Bölümü Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Matematik Mühendisliği Bölümü

Matematik Mühendisliği üniversite bölümü, matematik ve mühendislik alanlarını birleştirerek öğrencilere matematiksel yöntemlerin mühendislik uygulamalarında nasıl kullanılabileceğini öğreten bir eğitim programıdır. Bu bölümde öğrenciler, matematik ve mühendislik konularının yanı sıra sayısal yöntemler, veri analizi ve veri madenciliği gibi konulara da yönelik eğitim alırlar.

Matematik Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, mühendislik alanında çalışacakları işlerde matematiksel yöntemleri kullanarak çözümler üretebilirler. Bu bölümde okuyan öğrenciler, mühendislik firmalarında, finans kuruluşlarında veya araştırma kuruluşlarında çalışabilirler. Matematik Mühendisliği bölümünü bitiren öğrenciler, mühendislik alanında çalışacakları işlerde matematiksel yöntemleri kullanarak çözümler üretebilirler.