HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

MEB Yeni Müfredatı Duyurdu!

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

"Yeni Nesil Eğitim: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"

Türkiye'nin eğitim sistemi, uzun bir bekleyişin ardından dönüşüm geçiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıkladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile birlikte, öğrencilerin geleceğe daha hazırlıklı adımlarla ilerlemesi hedefleniyor. Bu yeni müfredat, sadece bilgi aktarımını değil, aynı zamanda öğrencilerin bütünsel gelişimini ve karakter oluşumunu da amaçlıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni duyurdu. Modelin oluşturulması sürecinde, geniş kapsamlı analizler ve görüş alışverişleri yapıldı. Müfredatın hazırlanmasında, akademisyenler, öğretmenler ve diğer paydaşların katılımıyla 20 çalıştay düzenlendi ve yüzlerce toplantı gerçekleştirildi.

Yenilenen programlar, farklı kademelerdeki dersler için düzenlendi:

Okul Öncesi Eğitim Programı (3-5 yaş)

• Fen Bilimleri (3-8. sınıf)
  • Hayat Bilgisi (1-3. sınıf)
  • Matematik (1-4. sınıf)
  • Türkçe (1-4. sınıf)
  • İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi (4. sınıf)
  • Sosyal Bilgiler (4-7. sınıf)
  • Türk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (8. sınıf)
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (4-8. sınıf)

Ortaokul Kademeleri (5-8. sınıf)

• Matematik
  • Sosyal Bilgiler
  • TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Lise Kademeleri (9-12. sınıf)

• Biyoloji
  • Coğrafya
  • Felsefe
  • Fizik
  • Kimya
  • Matematik
  • TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Tarih
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Ayrıca, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen seçmeli ders programları da yeni müfredatta yer alıyor. Bu yeniliklerle, öğrencilerin bireysel yetenekleri ve ilgi alanlarına daha iyi yanıt verebilecek bir eğitim modeli oluşturulması hedefleniyor.

• Bütüncül Eğitim Yaklaşımı: Artık sadece akademik başarı değil, aynı zamanda öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açılardan gelişimi öne çıkıyor. Böylece, her öğrencinin bireysel potansiyelini keşfetmesi ve en üst düzeye çıkarması hedefleniyor.

• Değerler ve Erdemler: "Yetkin ve Erdemli İnsan" profili, yeni müfredatın merkezinde yer alıyor. Adalet, saygı, sorumluluk gibi değerler, öğrencilerin karakter gelişimini destekleyen temel unsurlar olarak öne çıkıyor. Bu değerlerin günlük yaşamda pratiğe dökülmesi ve öğrencilerin içselleştirmesi için çeşitli öğrenme yaşantıları tasarlanıyor.

• Matematik ve Fen Bilimleri: Yeni müfredatta, öğrencilerin matematiksel ve fen bilimleri becerilerini geliştirmeye odaklanılıyor. Hem matematik hem de fen bilimleri derslerinde, derinlemesine düşünmeyi teşvik eden ve pratik uygulamalara dayalı bir öğrenme yaklaşımı benimseniyor.

• Sosyal ve Duygusal Öğrenme: Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirmeye yönelik etkinlikler ve öğrenme deneyimleri müfredatın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bu sayede, öğrencilerin empati kurma, işbirliği yapma ve problem çözme becerileri geliştiriliyor.

• Okuryazarlık ve Beceri Odaklı Programlar: Sistem okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, finansal okuryazarlık gibi farklı alanlarda öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik programlar oluşturuluyor. Ayrıca, öğrencilerin kavramsal düşünme, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi üst düzey beceriler kazanmaları destekleniyor.

• Ölçme ve Değerlendirme: Yeni müfredatta, öğrencilerin gelişimini süreç odaklı bir yaklaşımla ölçmek ve değerlendirmek ön planda. Tanılayıcı, biçimlendirici ve düzey belirleyici değerlendirme yöntemleri arasında denge sağlanarak, öğrencilerin gerçek anlamda öğrenme sürecine katılımı teşvik ediliyor.

Müfredatın Detaylarını İncelemek İçin Tıkla

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimizin geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde ilerlemesi için atılan önemli adımlardan sadece biri. Öğrencilerin bilgiye erişiminin yanı sıra, yaşamları boyunca kullanacakları temel becerileri kazanmalarına olanak sağlayarak, onları başarılı ve mutlu bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu heyecan verici dönüşümün, Türkiye'nin eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracağına inanıyoruz.