HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), psikolojik bozuklukların değerlendirilmesinde yaygın olarak kullanılan standardize edilmiş bir testtir. MMPI, kişilik özelliklerini ve psikopatolojik belirtileri ölçmek için tasarlanmış bir testtir. 

MMPI, ilk olarak 1943 yılında geliştirilmiştir ve sonrasında birçok kez revize edilmiştir. Test, birçok soru içerir ve bir kişinin düşünceleri, duyguları ve davranışları hakkında bilgi sağlar. MMPI, psikolojik bozuklukların teşhisi ve tedavisi için kullanılır ve ayrıca personel seçiminde ve suçluluk belirlemede de kullanılabilir. 

MMPI, 10 ana ölçek ve 3 yardımcı ölçekten oluşur. Bu ölçekler, kişilik özelliklerinin yanı sıra depresyon, şizofreni, paranoya, obsesif-kompulsif bozukluk, histeri ve sosyal uyumsuzluk gibi psikolojik bozuklukların belirtilerini değerlendirir. 

MMPI, bireylerin cevaplarına dayalı olarak bir profille sonuçlanır. Bu profil, bir psikolog ya da psikiyatrist tarafından yorumlanır ve bir kişinin zihinsel sağlığı, kişilik özellikleri ve psikolojik bozuklukları hakkında bilgi sağlar. 

MMPI, klinik psikologlar, psikiyatristler, danışmanlar ve diğer sağlık uzmanları tarafından kullanılır. Ancak, test yalnızca profesyoneller tarafından yürütülmeli ve yorumlanmalıdır. MMPI'nin doğru bir şekilde yorumlanması, yanlış tanılardan kaçınmak için önemlidir. 

Bkz : Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Sertifika Programı