HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Objektif Testler Eğitimi

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Objektif testler, belirli bir konuda öğrenme veya yetkinlik düzeyini ölçmek için kullanılan, belirli bir cevap anahtarına dayalı, genellikle çoktan seçmeli sorulardan oluşan değerlendirme araçlarıdır. Objektif testler, öğrencilerin, çalışanların veya herhangi bir bireyin bilgi ve becerilerinin ölçülmesinde kullanılır. Bu testler, ölçülen özelliklerin sayısallaştırılması ve standartlaştırılması sayesinde objektif sonuçlar verirler.

Objektif Testler Eğitim İçeriği

Objektif testler eğitimi, objektif testlerin nasıl hazırlanacağı, uygulanacağı, değerlendirileceği ve yorumlanacağı konusunda eğitim sağlar. Bu eğitim, test hazırlama sürecinde soruların belirlenmesi, cevap anahtarının hazırlanması, testin uygulanması ve sonuçların yorumlanması gibi konuları kapsar.

Objektif testler eğitimi, öğretmenler, eğitimciler, psikologlar, insan kaynakları uzmanları ve diğer profesyoneller tarafından kullanılabilir. Bu eğitim, objektif testlerin doğru ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlar, öğrenme veya performans eksikliklerinin tespit edilmesine ve müdahale edilmesine yardımcı olur ve öğrencilerin, çalışanların veya diğer bireylerin bilgi ve becerilerinin objektif bir şekilde ölçülmesine olanak tanır.

Objektif testler eğitimi, test hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar, testlerin güvenirliği ve geçerliliği, test sorularının türleri ve özellikleri, test sonuçlarının yorumlanması ve raporlanması gibi konuları ele alır. Bu eğitim, objektif testlerin doğru bir şekilde kullanılmasını ve sonuçların doğru bir şekilde yorumlanmasını sağlayarak, öğrenme ve performansın iyileştirilmesine katkıda bulunur.