HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Polis Okulu Nedir Ne Kadar Sürer

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Polis, toplumun güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak için görevlendirilmiş bir kamu görevlisidir. Polis teşkilatları genellikle yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde örgütlenir ve hukukun üstünlüğünü sağlama amacıyla çalışırlar. Polis memurları, suçları önleme, suçlarla mücadele, trafik yönetimi, acil durum müdahaleleri ve toplum içinde destek hizmetleri gibi çeşitli görevleri yerine getirirler. Başarılı bir polislik, hukuka saygı, adil ve tarafsız davranışlar, profesyonellik ve etkili iletişim becerileri gerektirir. Polisler, güvenliği ve huzuru sağlamak için modern araçlar ve teknolojilerden yararlanarak görevlerini yerine getirirler.

Polis Okulu Nedir Ne Kadar Sürer

Türkiye'de polis olmak isteyen adaylar, Polis Akademisi veya Polis Meslek Yüksekokulları aracılığıyla polislik eğitimi alabilirler. Polis Akademisi'nde eğitim alacak adaylar, Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) veya Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) olarak iki farklı koldan seçim yapabilirler. Polis Meslek Yüksekokulları ise sadece ön lisans mezunlarına yöneliktir.

Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.

Polislik eğitimi süresince adaylar, teorik ve pratik derslerin yanı sıra fiziksel yeterlilik testlerine de tabi tutulurlar. Eğitim süreci boyunca disiplinli bir şekilde çalışan adaylar, polislik mesleğinin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanır ve mesleğin gereksinimlerini karşılamak için hazır hale gelirler. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, polis olarak görev yapma yetkisine sahip olurlar ve Türkiye'deki polis teşkilatlarında çalışabilirler.