HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Polislik Şartları Nedir?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Polislik Şartları Nedir?

Türkiye'de polis olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün belirlediği standartlara göre belirlenir. Temel olarak, Türkiye'de polis olabilmek için aşağıdaki şartları karşılamak gerekmektedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi bir okuldan mezun olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve 30 yaşından gün almamış olmak,
  • Erkek adaylar için en az 167 cm, kadın adaylar için en az 160 cm boyunda olmak,
  • Sağlık açısından polislik mesleğine uygun olmak,
  • Sabıka kaydı bulunmamak,
  • Sınavlarda başarılı olmak (KPSS, PMYO sınavları vb.),
  • Polis Akademisi'nde veya Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim almak.

Ayrıca, polislik mesleği fiziksel açıdan da zorlu bir meslek olduğundan, adayların polislik eğitimine başlamadan önce fiziksel yeterlilik testlerini geçmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen şartlar, genel olarak Türkiye'de polis olmak için gereken şartlardır. Ancak, farklı polis teşkilatlarının kendi özel şartları da olabilir. Bu nedenle, polis olmak isteyen adayların ilgili polis teşkilatının web sitesindeki bilgileri de kontrol etmeleri önemlidir.