HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Projektif Testler Nedir

Projektif Testler Nedir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Projektif testler, bireylerin psikolojik durumlarını değerlendirmek amacıyla kullanılan önemli araçlardır. Bu testler, zihinsel ve duygusal durumları ölçmek, kişilik özelliklerini belirlemek, düşünce yapılarını analiz etmek ve davranışlar hakkında bilgi toplamak için kullanılır.

Projektif testler, test edilen kişilerin yorumlama, düşünme ve hayal etme becerilerine dayanır. Bu testlerde, testi alan kişiye bir dizi belirsiz veya açık uçlu soru ya da görev verilir ve bireyin cevaplarından kişilik özellikleri ve düşünce yapıları hakkında bilgi elde edilir. 

Projektif testlerin örnekleri arasında; TEMATİK ALGI TESTİ (TAT), ÇOCUKLAR İÇİN TEMATİK ALGI TESTİ (CAT), BEİER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ, LOUİSA DÜSS PSİKANALİTİK ÖYKÜ TESTİ, BLACKY RESİMLERİ TESTİ, SZONDİ KİŞİLİK TESTİ, LUSCHER RENK TESTİ gibi testler yer alır. Bu testler, psikologlar, psikiyatristler ve diğer ruh sağlığı profesyonelleri tarafından kullanılır ve kişisel veya klinik danışmanlık seanslarında, okullarda ve diğer ortamlarda kullanılabilirler. 

Ayrıca bakınız...

7 Test Eğitiminden Oluşan Projektif Test için tıklayınız.