HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Tasarım ve İmalat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Tasarım ve İmalat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Tasarım ve İmalat Mühendisliği yüksek lisans programı, ürün tasarımı, üretim ve imalat süreçleriyle ilgili konuları içeren bir eğitim programıdır. Bu programın amacı, öğrencilerin ürün tasarımı, üretim ve imalat süreçlerini daha iyi anlamalarını ve bu alanlarda çalışan profesyoneller olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Bu programa katılım için öncelikle bir mühendislik bölümünden lisans derecesi almış olmak gerekmektedir. Program süresi genellikle iki yıldır ve bu süreçte öğrenciler, tasarım ve imalat süreçlerini daha detaylı olarak inceleyecekler ve bu alanda çalışacak profesyonel olarak yetişeceklerdir.

Program içeriği, ürün tasarımı, üretim planlaması ve kontrolü, imalat yönetimi, üretim süreçleri, makine ve ekipman tasarımı, malzeme seçimi ve kalite yönetimi gibi konuları içerebilir. Öğrenciler, teorik derslerin yanı sıra pratik uygulamalar ve projeler üzerinden çalışarak bu alanda bilgi ve deneyim kazanacaklardır.

Tasarım ve İmalat Mühendisliği yüksek lisans programını tamamlayan öğrenciler, ürün tasarımı, üretim ve imalat süreçleriyle ilgili işlerde çalışabilecekler gibi aynı zamanda bu alanda araştırma yaparak da çalışabileceklerdir. Bu programın mezunları, tasarım ve imalat sektörlerinde çeşitli pozisyonlarda çalışabilecekler gibi, aynı zamanda özel sektör ve kamu kurumlarında da çalışma imkanı bulabileceklerdir.