HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

MENÜ
Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Tıbbi Sekreterin Görevleri Nelerdir

Tıbbi Sekreterin Görevleri Nelerdir
Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir. Hasta kabul görevlileri, hasta karşılama, hasta yönlendirme, danışma hizmetleri vb. hizmetlerin yürütülmesini sağlamaktadırlar. 

Hasta Kabul Sertifika Programından edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunucuları (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri)  gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur. Bununla beraber her bilimsel alanın kendine özgü terminolojisi vardır. Her dilin terminolojisine geçen bu sözcükler o dilin yazım ve fonetik (sesbilim) kurallarına göre uyarlanır. Tıbbi sekreterin söz konusu terminolojiyi bilmesi gerekir.

Tıbbi Sekreter Nasıl olunur?

Tıbbi sekreter olabilmek için, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında sunulan iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programından mezun olmak gereklidir. Bu alanda eğitim sağlayan bazı meslek liseleri de Büro Yönetimi ile Sekreterlik veya Tıbbi Sekreterlik bölümleri sunmaktadır. Bu bölümlerden mezun olanlar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programlarına sınavsız geçiş yapma hakkına sahiptirler, bu da onlara alanda daha ileri düzey bir eğitim alma imkanı tanır.

Tıbbi Sekreterlik Sertifikasına kayıt olmak için: Tıbbi Sekreterlik Sertifikası

Diş Hekimi Asistanlığı, Eczane Yardımcılığı, Tıbbi Sekreterlik Sertifika Paketi ne kayıt olmak için: Diş Hekimi Asistanlığı, Eczane Yardımcılığı, Tıbbi Sekreterlik Sertifika Paketi