HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Üniversite Belgesi Nedir

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Üniversite Belgesi

Üniversite belgesi, bir üniversiteden mezun olan bir öğrencinin aldığı resmi belgedir. Bu belge, öğrencinin üniversite programını tamamladığını ve bir derece aldığını gösterir. Üniversite belgeleri, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan öğrencilere verilir.

Üniversite belgesi genellikle öğrencinin adı, aldığı derece, aldığı bölüm, öğrencinin not ortalaması gibi bilgileri içerir. Belge, genellikle öğrencinin mezuniyet töreninde verilir ve imzalı ve mühürlüdür. Üniversite belgesi, işverenler tarafından önemli bir belge olarak kabul edilir ve bir öğrencinin aldığı eğitim ve beceriler hakkında bilgi verir. Ayrıca, bazı ülkelerde, üniversite belgesi, yüksek öğrenim kurumlarına kabul edilmek için gereklidir.

Üniversite belgesi, öğrencinin akademik başarısını gösteren resmi bir belge olduğundan, sahte üniversite belgeleri de mevcuttur. Bu nedenle, üniversite belgesinin doğruluğunu teyit etmek için genellikle üniversiteler, öğrencinin mezuniyetini doğrulayan bir sistem kullanırlar.