HIZLI İŞLEM

Alacağınız tüm belgeler rektör imzalı olarak adresinize gelecek ve e-Devlet'te sorgulanabilir olacaktır.

Eğitim Sepetim {{sepetim.length}} 0
Sepetiniz (Toplam {{sepetim.length}} Ürün)
{{sepet.urun_adi}}
{{sepet.urun_toplam_fiyati}} ₺ {{sepet.urun_toplam_piyasa_fiyati}} ₺
{{sepet.urun_sayisi}} Adet

Zabıt Katibi Ne İş Yapar?

Ücretsiz Sertifika Programları Ücretsiz Sertifika Programları

Zabıt Katibi Ne İş Yapar?

Zabit katipleri, resmi kurumlarda ve mahkemelerde çalışan memurlardır. Zabit katipleri, mahkemelerde duruşma tutanaklarını tutarlar ve diğer resmi belgelerin hazırlanması ve saklanmasıyla ilgili işleri yaparlar. Ayrıca, duruşma sırasında kullanılan tüm belgeleri ve delilleri yönetir ve mahkeme tutanaklarının hazırlanmasına yardımcı olurlar.

Zabit katipleri, resmi belgelerin düzenli ve doğru bir şekilde hazırlanmasını sağlarlar. Bu işlemler arasında mahkeme kararlarının yazımı, dosya numaralarının takibi, bilgi ve belgelerin dosyalanması ve mahkemeler arasında iletişim yer alır.

Zabit katipleri, mahkemelerde davaların yönetiminde görev alırken, avukatlarla, hakimlerle ve diğer hukuk görevlileriyle çalışırlar. İşleri gereği, mahkemelerdeki tüm duruşmaları takip etmek zorundadırlar ve doğru şekilde belgelemek zorundadırlar.

Zabit katipleri ayrıca, mahkemelerdeki diğer işlerde de çalışabilirler. Bu işler arasında mahkeme idari işleri, arşivleme, yazışma ve telefon görüşmeleri yer alır. Bu nedenle, zabit katiplerinin bilgisayar ve ofis programlarına hakim olması önemlidir.

Zabit katipleri, bir mahkemenin işleyişinin önemli bir parçasıdır ve yargı sistemi için hayati bir rol oynarlar. Başvuru süreci, genellikle kamuya açık iş ilanlarına başvuru yapmakla başlar. Gereksinimler arasında üniversite veya yüksekokul diploması, bilgisayar ve ofis programlarına hakimiyet, diksiyonu iyi ve belge hazırlama becerileri yer alır.

Zabıt Katibi Olma Şartları Nedir?

1. Öncelikle Adalet Bakanlığının ilanlarında başvuru açılması gerekir. Bakanlığın sitesinden başvuru olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.
  2. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekir.
  3. Başvuracak kişinin en az lise mezunu olması gerekir.
  4. Başvuran kişi kamu haklarını kaybetmemiş olmalıdır ve yüz kızartıcı suç işlememesi gerekir.
  5. 35 yaşını doldurmayan kişiler başvuruda bulunabilir.
  6. KPSS'den belirtilen puan türünden en az 70 puan alınması gerekir.
  7. Erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olması, ertelemek ya da muaf olmak şartı aranmaktadır.
  8. Ve son yazılı sınavda başarılı olan adayların uygulama ve sözlü sınavda başarılı olması gerekmektedir.