Bolu Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları Nedir

Bolu Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulamaları, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan bir terapi programıdır. Bu program, çocuk ve ergenlerin yaşadıkları zorluklar ve sorunlarla başa çıkmalarını sağlamayı hedefler. Bilişsel davranışçı terapi, bireylerin düşünce ve davranış kalıplarını fark etmeleri ve olumsuz düşünceleri değiştirerek daha pozitif bir yaşam sürmelerini hedefleyen bir terapi yaklaşımıdır. Bu program, çocuk ve ergenlerin kendilerine ve yaşadıkları sorunlara bakış açılarını değiştirerek daha olumlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmayı amaçlar.

Program, çocuk ve ergenlerin stres, kaygı, depresyon, öfke yönetimi, özgüven eksikliği gibi konularda bilişsel davranışçı terapi teknikleri kullanılarak desteklenmesini içerir. Ayrıca, terapi sırasında çocuklar ve ergenler, duygularını ve düşüncelerini ifade etmek için çeşitli teknikler öğrenirler. Eğitim programının amacı, çocuk ve ergenlerin zorluklar ve sorunlarla başa çıkmalarını sağlamak, kendilerine güvenlerini arttırmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olmaktır. Bu program, çocuk ve ergenlerin yaşamlarında olumlu bir değişim yapmalarını sağlamak için bir destek oluşturmayı amaçlar.