Bolu Projektif Testler / 7 Test Eğitimi Nedir

Bolu Projektif Testler, kişilik özelliklerini belirlemek amacıyla kullanılan bir psikolojik test setidir. Bu test seti, projeksiyon teknikleri kullanılarak kişinin bilinçdışı düşüncelerini, duygularını ve motivasyonlarını ortaya çıkarmayı amaçlar. Bolu Projektif Testlerin içinde yer alan 7 test ise şunlardır: Resim Tamamlama Testi: Kişinin boş bırakılmış resimleri tamamlaması istenir ve tamamlama şekli kişilik özellikleri hakkında ipuçları verebilir. Aile Çizim Testi: Kişinin aile üyelerini resim olarak çizmesi ve aile üyeleri arasındaki ilişkiler hakkında yorum yapılması istenir.

Hayvan Çizim Testi: Kişinin hayvanları resim olarak çizmesi ve çizimdeki detaylar hakkında yorum yapılması istenir. İnsan Çizim Testi: Kişinin insanları resim olarak çizmesi ve çizimdeki detaylar hakkında yorum yapılması istenir. Kelime İlişkilendirme Testi: Kişiye belirli bir kelime verilir ve kişinin bu kelimeyle ilişkilendirdiği diğer kelimeler hakkında yorum yapılır. Rorschach Testi: Kişiye Rorschach mürekkep lekeleri gösterilir ve kişinin bu lekelere verdiği cevaplar hakkında yorum yapılır.

Thematic Apperception Testi: Kişiye belirli bir resim gösterilir ve kişinin bu resimde gördükleri hakkında yorum yapması istenir. Bolu Projektif Testler, kişilik özelliklerinin belirlenmesinde kullanılan güvenilir ve yaygın olarak kabul edilmiş bir test setidir. Ancak, test sonuçlarının yorumlanması için uzman bir psikolog tarafından yapılması gereklidir.