Bursa Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Sağlamlık Nedir

Çocuk ve ergenlerde psikolojik sağlamlık, çocukların stres, kaygı, travma, zorbalık ve diğer zorlu durumlar karşısında sağlıklı bir şekilde başa çıkma yeteneğini ifade eder. Bu yetenek, çocukların güvenli bir ortamda büyümeleri ve gelişmeleri için hayati önem taşır. Psikolojik sağlamlık, bireyin dayanıklılığı, adaptasyonu, kişisel gelişimi, benlik saygısı ve yaşama bağlılığı gibi faktörleri içerir.

Bu eğitim programı, çocukların ve ergenlerin psikolojik sağlamlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmak için farklı teknikler, stratejiler ve araçlar sunar. Eğitim, çocukların ve ergenlerin duygusal ve sosyal becerilerini güçlendirmeye odaklanarak, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerine yardımcı olmayı hedefler.