Çanakkale Masal Terapisi Eğitimi Nedir

Çanakkale Masal Terapisi Eğitimi, çocuklar veya yetişkinler için psikolojik destek sağlamak amacıyla masalların kullanımını öğreten bir eğitim programıdır. Masal terapisi, bireylerin iç dünyalarına erişerek duygusal, sosyal, bilişsel ve davranışsal problemlerini çözmeye yardımcı olur. Bu eğitim programı, çocuk gelişimi uzmanları, psikologlar, pedagoglar, öğretmenler, aile danışmanları ve terapistler için tasarlanmıştır.

Program, masal terapisi tekniklerinin yanı sıra masal okuma, masal yazma, masal yorumlama, masal anlatımı gibi konuları içerir. Eğitim programının amacı, katılımcılara masal terapisi uygulamaları konusunda teorik ve pratik bilgi sağlamak, masalları etkili bir şekilde kullanmayı öğretmek ve bu alanda uzmanlaşmalarına yardımcı olmaktır.