Celil İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Celil İsminin Anlamı Nedir?

Celil, Arapça kökenli bir isim olup "yüksek", "ulu", "büyük", ve "saygıdeğer" gibi anlamlara gelir. Bu isim aynı zamanda İslam inancında Allah'ın 99 isminden biri olan "El-Celil" ile ilişkilidir, ki bu da "Yüce ve Büyük olan" anlamına gelir.

Celil İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Güzel sanatlarda bir yazı stili, celalet ve celadet sahibi.

Celil İsminin Kökeni:

Arapça kökenli olan Celil ismi, özellikle İslam dünyasında yaygındır ve dini bir ağırlığı vardır.

Celil İsmi Türkiye’de Ne Kadar Yaygındır?

Türkiye'de 12.947 kişi Celil ismini kullanmaktadır.

Celil İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu?

Celil ismi doğrudan Kur'an'da geçmez ancak "El-Celil" Allah'ın sıfatlarından biri olarak Kur'an'da bahsedilen niteliklerden biridir.

Celil İsmi Caiz Midir?

Celil ismi, olumlu anlamı nedeniyle İslami açıdan caizdir ve kullanımında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Celil İsminin Harf Analizi:

C: Sanatsal yeteneğe sahip ve estetiğe önem veren

E: Entelektüel yönleri olan ve özgür düşünceli

L: Duygusal ifade kapasitesi yüksek ve sanata meyilli

İ: İnce düşünceli, sezgisel ve merhametli

L: Yaratıcılığı temsil eden ve yumuşak huylu