Cerrahi Hemşirelik Doktora Programı Nedir

Cerrahi Hemşirelik Doktora Programı

Cerrahi hemşireler, cerrahi işlemlerden önce hastaların preoperatif bakımını yapar ve hastaları ameliyata hazırlar. Cerrahi hemşireler, aynı zamanda cerrahi işlemler sırasında hastaların güvenliğini sağlar ve cerrahi ekip ile birlikte çalışırlar. Cerrahi hemşireler, cerrahi işlemlerden sonra hastaların postoperatif bakımını yapar ve hastaların iyileşme sürecini izlerler.

Cerrahi hemşireler, cerrahi işlemler sırasında hastaların vücut sıcaklığını, kan basıncını, nabız sayısını ve diğer tıbbi parametreleri izlerler ve gerekli olan tıbbi müdahaleleri yaparlar.

Cerrahi hemşireler, ayrıca cerrahi işlemler sırasında kullanılan cihazları ve malzemeleri hazırlar ve steril hale getirirler. Cerrahi hemşireler, cerrahi işlemler sırasında hastaların ağrısını azaltmak ve rahat ettirmek için ağrı kesiciler verirler.