Çetin Ceviz - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Çetin Ceviz" deyimi, Türkçede bir işin, sorunun veya kişinin zor, güç aşılabilir veya başa çıkılması zor olduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle bir işin veya sorunun karmaşıklığını, zorluğunu veya bir kişinin güçlü, dirençli ve kolay yenilmeyen karakterini vurgulamak için kullanılır. Deyimdeki "çetin ceviz" tabiri, cevizin sert ve kolay kırılmayan kabuğuna benzetilerek, bir şeyin veya kişinin güçlü, dirençli ve zorlu olmasını simgeler. Genellikle, zorlu karakterleri, karmaşık sorunları veya güç aşılabilir durumları ifade etmek için kullanılır ve bu, işin, sorunun veya kişinin zorluk derecesini vurgular.