Cevahir İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Cevahir İsminin Anlamı Nedir?

Cevahir, Arapça kökenli olup "cevherler" ya da "kıymetli taşlar" anlamına gelir. Genellikle çoklu kıymetli taşlar veya mücevherler için kullanılır ve zenginlik ile güzellik çağrışımı yapar.

Cevahir İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Mayalar, özler, erkek ve kadın adı olarak kullanılır, maden kaynağı.

Cevahir İsminin Kökeni:

Bu isim Arapça kökenli olup, çoğul bir kelime olan "cevahir" sözcüğü "cevher" kelimesinin çoğul formudur ve Türkçe'de mücevherler anlamında kullanılır.

Cevahir İsmi Türkiye’de Ne Kadar Yaygındır?

Türkiye'de 10.361 kişi Cevahir ismini kullanmaktadır.

Cevahir İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu?

Cevahir ismi doğrudan Kur'an-ı Kerim'de geçmez. Fakat Kur'an Arapça bir metin olduğu için, Arapça kökten türeyen bazı kelimeleri içerebilir.

Cevahir İsmi Caiz Midir?

Cevahir ismi, anlam itibariyle olumsuz bir mana taşımadığından İslam dini açısından kullanılmasında bir sakınca olmamaktadır.

C: Yaratıcılık ve sanat becerisi.

E: Canlılık ve enerji.

V: Kendine özgü ve duyarlılık.

A: Maceracı ve öncü ruh.

H: Huzur ve sabitlik.

İ: İnce sezgiler ve duyarlılık.

R: Güçlü irade ve kararlılık.