Cevher İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Cevher İsminin Anlamı Nedir?

Cevher ismi, Arapça kökenli olup "değerli taş", "kıymetli maden" ya da daha soyut bir anlamda "öz, esas, saf ve katkısız madde" gibi anlamlara gelmektedir.

Cevher İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Tıynet, cibilliyet, soydan gelen, haslet, tabii istidat.

Cevher İsminin Kökeni:

Bu isim Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçe'de hem kıymetli madenleri hem de bir şeyin özünü ifade etmek için kullanılır.

Cevher İsmi Türkiye’de Ne Kadar Yaygındır?

Türkiye'de 2.905 kişi Cevher ismini kullanmaktadır.

Cevher İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu?

Cevher ismi Kur'an-ı Kerim'de doğrudan geçmez. Ancak Arapça kökenli olması sebebiyle Arapça'daki kökleri ve türevleri Kur'an'da yer alabilir.

Cevher İsmi Caiz Midir?

Cevher isminin anlamında herhangi bir olumsuzluk olmadığı için İslami açıdan sakınca taşımadığı ve kullanılmasının caiz olduğu söylenebilir.

Cevher İsminin Harf Analizi:

C: Yaratıcılık ve sanatsal yetenek.

E: Canlılık ve enerji.

V: Kendine özgü ve duyarlılık.

H: Huzur ve sabitlik.

E: Canlılık ve enerji.