Çevre Bilimleri Doktora Programı Nedir

Çevre Bilimleri Doktora Programı

Çevre bilimleri, doğal ve insan yapımı çevrenin fiziksel, biyolojik ve sosyal yapısını inceleyen bir bilim dalıdır. Çevre bilimleri, doğayı ve insan etkileşimini inceler ve insanların doğayı koruma ve sürdürülebilir bir şekilde kullanma yollarını araştırır.

Çevre bilimleri, çevre meselelerinin çözümünde rol oynayan birçok bilim dalını içine alır, bunlar arasında coğrafya, meteoroloji, ekoloji, jeoloji, hidroloji ve atmosfer bilimleri sayılabilir. Çevre bilimleri, insanların yaşadığı çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir şekilde bırakılması için önemlidir.