Dağ Başına Harman Yapma, Savurursun Yel İçin, Sel Önüne Değirmen Yapma, Öğütürsün Atasözünün Anlamı Nedir?

Dağ başına harman yapma, savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma, öğütürsün Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insanlara işlerini veya projelerini planlarken dikkatli ve akıllıca hareket etmeleri gerektiğini hatırlatır. İnsanlar, projelerini yerine getirirken doğal şartları ve olası riskleri göz önünde bulundurmalı, aksi takdirde tüm çabaları boşa gidebilir ve beklenen sonuç alınamayabilir.