Dağ Dağ Üstünde Olur,Ev Ev Üstünde Olmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

Bu atasözü, doğada bazı oluşumların veya durumların birbirinin üzerine geldiği, ancak insan yapısında ve toplumsal düzende bu tür bir birikmenin ya da karmaşanın hoş karşılanmadığına dikkat çeker. İnsanlar arasındaki ilişkilerde ve toplumsal düzen içinde belli bir düzen ve uyumun olması gerektiğini ifade eder. Aynı zamanda, insanlar arasındaki ilişkilerin ve düzenin, doğal olaylardan daha karmaşık ve dikkat gerektiren bir yapıya sahip olduğunu vurgular.