Dama Taşı Gibi Oynatmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Dama taşı gibi oynatmak" deyimi, bir kişinin başka birini kendi istediği gibi yönlendirmesi, kontrol etmesi ve onun üzerinde tam bir hakimiyet kurması anlamında kullanılır. Dama oyununda taşların oyuncunun isteği doğrultusunda hareket ettirilmesinden esinlenen bu ifade, genellikle manipülatif ve kontrolcü bir davranış biçimini anlatmak için kullanılır. Kişinin başka birini istediği gibi yönlendirip, kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilme yeteneğine atıfta bulunur.