Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözünün Anlamı Nedir?

"Damlaya damlaya göl olur" atasözü, süreklilik ve istikrarın önemini vurgulayan bir anlam taşır. Bu deyim, küçük çabaların veya katkıların zaman içinde büyük sonuçlara ulaşabileceğini ifade eder. Bir damlanın tek başına çok küçük bir etkiye sahip olduğu düşünülse de, birçok damlanın bir araya gelmesiyle büyük bir göl oluşturabileceği gerçeğine işaret eder. Örneğin, her gün küçük bir tasarruf yapmak, zamanla büyük birikimler sağlayabilir. Benzer şekilde, düzenli olarak yapılan çalışmalar veya çabalar, uzun vadede büyük başarılar elde etmek için önemlidir. Bu atasözü, sürekliliğin ve azmin önemini vurgulayarak insanlara motivasyon sağlar ve hedeflerine adım adım ilerlemeleri gerektiğini hatırlatır.

Kullanım Örneği: Her gün küçük miktarlarda biriktirdiği parayla, zamanla büyük bir birikime ulaşan Sami, 'Damlaya damlaya göl olur' ilkesinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi.

Diğer Atasözü ve Deyim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!