Davut İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Davut İsminin Anlamı Nedir ve Özellikleri

Davut ismi, İbranice kökenli olup "sevgili", "sevimli" veya "arkadaş" anlamlarına gelir ve tarihsel olarak Hz. Davut'a atfen kullanılmıştır. Hz. Davut, Eski Ahit'in İkinci Samuel Kitabı'nda ve Kur'an-ı Kerim'de önemli bir peygamber olarak öne çıkar. Bu isim, yüzyıllar boyunca farklı kültürler ve dinler arasında büyük bir saygıyla benimsenmiş, güçlü, cesur ve liderlik özellikleri ile karakterize edilen bireylerle özdeşleştirilmiştir.

Davut isminin taşıdığı manevi derinlik, ahlaki değerlere sıkı sıkıya bağlılığı ve adalet duygusunu vurgular. Bu isim, kişinin dürüstlük, sadakat ve cesaret gibi erdemlerle donanmış olmasını simgeler. Davut ismi, taşıyıcısına aynı zamanda büyük bir sorumluluk yükler; adaletin savunucusu, halkın koruyucusu ve lider olarak toplumda örnek bir rol üstlenme beklentisi yaratır.

Davut ismi, tarih boyunca birçok büyük lider, sanatçı ve düşünür tarafından taşınmış olup, bu kişilere güçlü bir karakter ve yüksek bir moral değerler mirası bırakmıştır. İsmin sahip olduğu anlam ve tarihsel bağlam, onu sadece bir isim olmaktan öte, bir yaşam tarzı ve felsefe olarak da kabul görmesine neden olmuştur. Bu nedenle, Davut ismi taşıyan kişiler genellikle çevrelerinde saygı gören, sevilen ve örnek alınan bireyler olurlar.

Davut İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

İsraillilerin, sesinin güzelliği ve şairliği ile tanınan hükümdar ve peygamberi.

Davut İsminin Kökeni

Davut ismi, İbranice kökenli olup, dünya çapında özellikle Hristiyan ve Musevi topluluklarında yaygın bir popülerliğe sahiptir, bunun yanı sıra İslamiyet içinde de önemli bir yere sahiptir; zira Hz. Davut (David), Allah tarafından demir işleme yeteneği verilmiş ve Zebur adı verilen kutsal bir kitapla müjdelenmiş bir peygamber olarak kabul edilir. Bu üç büyük monoteistik dinde de saygı duyulan ve onurlandırılan bir figür olması, Davut isminin sadece geniş bir coğrafyada değil, aynı zamanda çeşitli kültürel ve dini bağlamlarda da derin bir anlam ve öneme sahip olmasını sağlar. Bu çok katmanlı köken ve anlam, ismi taşıyan bireylere güçlü bir manevi miras ve zengin bir kültürel kimlik bırakmaktadır.

Davut İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 52.464 kişi Davut ismini kullanmaktadır.

Davut İsmi Kuran'da Geçer mi?

Evet, Davut ismi Kur'an-ı Kerim'de geçer. Hz. Davut, İslam inancında önemli bir peygamberdir ve Kur'an'da birçok yerde hikmeti, kuvveti ve adaletiyle anılır.

Davut İsmi Caiz Midir?

Davut ismi, İslam'ın peygamberlerinden birinin adı olduğu için İslami açıdan tamamen caizdir ve hatta önerilen isimler arasında yer alır.

Davut İsminin Harf Analizi

Harf analizi, isimlerin harflerinin kişilik özelliklerine ilişkin geleneksel yorumlarına dayanır ve bilimsel bir temeli yoktur. Davut ismi için bir harf analizi şu şekilde olabilir:

D: Kararlılık ve güçlülük.

A: Liderlik yeteneği ve yaratıcılık.

V: Pratik zeka ve analitik düşünme yeteneği.

U: Duygusal ifade gücü ve anlayışlı olma.

T: Dürüstlük ve güvenilirlik.

Davut İsmi İçin Akrostiş

Düşlerinde aşk var her gece
Aşkınla yanıp tutuşur bu kalp
Varlık bu, sensiz anlamı yok
Umutla dolu her yeni başlangıç
Tutkuyla sarıp sarmalar aşk

Diğer İsim Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!