Defter Açmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Defter açmak", mecazi anlamda yeni bir başlangıç yapmak veya bir konuyu, meseleyi ya da süreci tekrar gündeme getirmek için kullanılan bir deyimdir. Genellikle geçmişteki bir konuyu yeniden ele alma, eski bir hesabı tekrar gözden geçirme veya birinin geçmişteki davranışlarını yeniden sorgulama bağlamında kullanılır. Aynı zamanda, özellikle ticarette yeni bir hesap kitap yapmak veya yeni bir işe başlamak gibi durumlar için de kullanılır. Bu ifade, mecazi olarak eski meseleleri yeniden tartışmaya açmak ya da önceki ilişkileri/konuları tekrar ele almak anlamında da kullanılır.