Değirmen Taşının Altından Diri Çıkar - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Değirmen taşının altından diri çıkar" ifadesi, çok zor ve sıkıntılı durumlardan bile sağ salim çıkmayı başarabilecek kişileri anlatan bir deyimdir. Değirmen taşı ağır ve ezici bir nesne olarak kabul edildiği için, altından bir şeyin sağ çıkması oldukça zordur. Bu nedenle bu ifade, zorluklara karşı dirençli ve hayatta kalma becerisi yüksek kişileri tasvir etmek için kullanılır. Mecazi anlamda, her türlü sıkıntıya ve zorluğa karşı koyabilen ve bunları atlatmayı başaran insanları tanımlamak amacıyla kullanılır.