Deli Deliyi Görünce Değneğini Saklar Atasözünün Anlamı Nedir?

Deli deliyi görünce değneğini saklar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, tehlikeyi veya riski önceden görüp önlem almak gerektiğini, aksi takdirde başa bela açılabileceğini ifade eder. Deli bir kişinin, başka bir deliyi görünce kendi değneğini sakladığı, yani olası bir tehlike veya çatışma anında kendini korumak için hazırlıklı olduğu belirtilir. Bu, insanların tehlike anında kendilerini korumak için gerekli önlemleri almaları gerektiğini öğütler.